Et ce que de la colle mortier est mieux que la maçonnerie.

De stenen die Struxura gebruikt voor het lijmproces, zijn vlakgeslepen binnenmuurstenen met verticale tand-en-groef verbinding. Ze worden horizontaal op elkaar gelijmd. De traditionele mortel wordt hierbij vervangen door een lijmmortel, aangebracht in een gecontroleerde omgeving. De voegdikte bedraagt ca. 1 mm.

Dankzij de lijmmortel en de dunne voegen kan onmiddellijk tot op verdiepingshoogte gewerkt worden, zonder risico op uitzakkende muren of zwemmende stenen. De nauwkeurigheid van het procédé vermindert automatisch de hoeveelheid bouwafval. Verlijmde muren dragen ook bij tot het globaal wooncomfort. Door het ontbreken van mortelvoegen, die koudebruggen in de binnenmuur zijn, wordt een thermisch beter isolerend systeem bekomen.

Sont toutes blocs utilisableTous les blocs peuvent être collés?

Les blocs utilisés par Struxura pour coller sont des blocs avec une tolérance specifique. Pour atteindre ces tolérances en différents types de matériaux , diverses opérations au cours du processus de production de ces matériaux sont effectuées. Les blocs en céramique sont coupés droit et lisse. Blocs de béton et de briques silico-calcaires sont fabriquer à la précision nécessaire pour pouvoir être coller. Les blocs béton cellulaire sont précisément scié et peuvent donc être collés aussi.

La construction préfabriquée est -elle moins cher?

We gebruiken bijna dezelfde materialen als bij een traditionele uitvoering. Doch is het voorbereidend werk aanzienlijker. Toch slaagt Struxura er in om prefab wandelementen aan te bieden aan de prijs van traditioneel metselwerk. De winst ligt hem voor aannemer en bouwheer vooral in de fase op de werf. Het project is minder weersafhankelijk, de productie zelf gebeurt in optimalere omstandigheden, wat de kwaliteit ten goede komt. De bouwtermijn op de werf wordt dus korter, de voorbereiding zal iets meer tijd vragen.

Dankzij de huidige technieken zijn er geen architecturale beperkingen voor wie kiest voor prefab bouw. Goed om weten is dat enige herhaling in de architectuur de kostprijs kan drukken omdat er dan in serie geproduceerd kan worden.

Er bestaan vandaag prefab oplossingen voor binnen- en buitenwanden, zelfs voor totale wanden inclusief de isolatie. Deze kwalitatieve materialen samen met een gedegen montage zullen zorgen voor een betere en snellere uitvoering.

Dans quelle type de constructions utilise ton les éléments préfabriqué?

  • Logement
  • Appartements
  • Constructions publiques
  • Bureaux
  • Construction Industrielle (occasionnellement)